Kabbalah.info - Kabbalah Education and Research Institute

Основни въпроси

Какво е науката Кабала?

Науката Кабала е методика за разкриване на единната управляваща, цялото мироздание, Висша сила. Тя е за всеки намиращ се в този свят.

Какво изучава науката Кабала?

Науката Кабала изучава източника, процеса на развитие и устройство на Вселената, нейната причинно-следствена основа и цел, мястото на човека в нея и практическото прилагане на тези знания за решаването на въпроса със задачата на човека в света.

Защо е необходимо да се изучава Кабала?

Изучаването на науката Кабала позволява на човека да отговори на въпроса за причината и целта на своето съществуване, да определи мястото си във Вселената, да изследва и избира най-добрите от възможните решения и да промени своето състояние към по-добро.

Има ли Кабала отношение към определена националност, все пак е юдейско учение?

Авраам, жител на древна Месопотамия, е разкрил и положил началото на методическото развитие на Кабала. Той  е написал първата книга по Кабала – „Книга на Създанието”. Неговите ученици, родственици, слуги и потомци се организирали в група, изучаваща неговото духовно наследство, която след това е започнала да се нарича „народа на Израел”, въпреки че по всички признаци са били част от древно персийския народ (което се потвърждава и от генетични изследвания).

Какви методи се използват в процеса на обучение?

Обучението е по класическите кабалистични източници: „Книга на Създанието”, „Книгата Зоар”, съчиненията на Ари,  Баал а-Сулам,  Рабаш. Всички уроци и лекции се излъчват в Интернет на осем езика: иврит, руски, английски, немски, френски, испански, италиански и полски.

На какво е построена методиката?

В процеса на изучаване на висшите светове, учениците постепенно започват да усещат тяхната структура, форма, характер и свойства. Това е подобно на овладяването на всички практически умения в нашия свят, когато навикът и тренировката раждат в човека възможност да усеща досега неусещаното, неуловимото. Тя създава в изучаващите предварително условие за усещане на неусещания от съвременните хора най-тънък слой от мирозданието, намиращ се навън, около възприемания от нас свят. 

 
 

Блог

laitman-bg 

Кабала, наука и
смисъла на живота
  

Обучение

kragove

Безплатен
въвеждащ курс
 

kli-2

 Виртуални
уроци по Кабала